کوفته با سس ماست
مواد لازم
برای 6 تا 8 نفر
گوشت بدون چربی چرخ کرده - 750 گرم
سبزی جعفری و گشنیز - 500 گرم
برنج - 150 گرم (نصف لیوان)
ماست چکیده ( کیسه ای) - 500 گرم (می توانیم یک کیلوگرم ماست معمولی را در کیسه ریخته آب آن را بگیریم)
پیاز متوسط - 2 عدد
پودر کاری - 1 قاشق سوپخوری
ادویه - 2 قاشق مرباخوری
زعفران سائیده - نصف قاشق چایخوری
پیاز سرخ کرده - 2 قاشق سوپخوری
نمک بقدر کافی
روغن مایع یا جامد به اندازه کافی برای سرخ کردن کوفته ها
طرز تهیه
سبزی
را تمیز کرده ، می شوئیم و در آبکش می ریزیم تا آب آن رفته وبه آسانی خرد
شود . برنج را با دو لیوان آب و کمی نمک می جوشانیم ، در حدی که مغز برنج
نرم شود. بعد آنرا در صافی می ریزیم تا آب آن برود . پیاز را رنده کرده ،
آن را با نصفی از کاری و 1 قاشق ادویه و کمی نمک خوب مخلوط می نمائیم و
گوشت را به آن اضافه کرده ، هم می زنیم و کمی مالش می دهیم تا تمام مواد
کاملا مخلوط شود . برنج و سبزی را داخلگوشت می ریزیم و هم می زنیم .
اگر
مایه کمی سفت بود ، 2 تا 3 قاشق آب در آن می ریزیم . باید تمام مواد با هم
مخلوط شده و مایه چسبندگی پیدا کند. پیاز سرخ کرده را با بقیه کاری وادویه
و 3 لیوان آب و کمی نمک و در صورت امکان 1 قرص سوپ در قابلمه کم عمق ریخته
، ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا جوش بیاید. از مایه کوفته گلوله
ای به اندازه یک نارنگی متوسط بر می داریم ، دست را کمی مرطوب می کنیم و
مایه را در دست می غلطانیم تا کوفته ها کاملا گرد و صاف و منظم شود. کوفته
ها را در کمی آرد می غلطانیم . روغن را در تابه مناسبی می ریزیم و روی
حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود.
کوفته ها را در روغن کمی سرخ
می کنیم ، وقتی تمام کوفته ها آماده شد ، آنها را در آب پیاز جوشان می
اندازیم . باید توجه داشت قابلمه مسطح بوده ، گنجایش یک ردیف کوفته را
داشته باشد تا کوفته ها روی هم قرار نگیرند . بعد از جوش آمدن در ظرف را می
گذاریم . حدود 30 دقیقه باید کوفته ها بجوشند تا مغز آن ها کاملا پخته
شود. در صورتی که بعد از پختن کوفته ها آب به مقدار زیاد باقی ماند ، در
ظرف را باز می گذاریم تا آب کوفته در حدود نصف لیوان بشود. زعفران را در
کمی آب جوش حل کرده با کمی نمک و بقیه کاری داخل ماست می ریزیم و هم می
زنیم ، اگر بخواهیم ماست خوشمزه تر شود ، نصف قرص سوپ را با کمی آب ، یکی
دو جوش می دهیم و آن را با ماست مخلوط می نمائیم .
کوفته ها را در
یک ردیف در ظرف مناسبی می چینیم . ابتدا آب کوفته ها را روی آن میریزیم ،
بعد ماست را می ریزیم . باید کوفته ها از ماست کاملا پوشیده شود در آخر کار
مقدار کمی جعفری خرد کرده روی آن می پاشیم . بهتر است ماست را جداگانه کمی
گرم کنیم بعد روی کوفته ها بریزیم باید توجه داشت که ماست فقط گرم شود و
نجوشد
آموزش و طرز تهیه کوفته تبریزی
- ۹۴/۰۹/۲۶