کشک بادمجان
مواد لازم
برای ۳ نفر
بادمجان 4 عدد متوسط
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 2 حبه متوسط
زعفران دم کرده نصف استکان
مغز گردو 100 گرم
نعناع خشک 2 قاشق غذا خوری
کشک به مقدار لازم
طرز تهیه کشک بادمجان
بادمجانها
را پوست بگیرید ، برش عمودی بزنید ، بشوئید و نمک بزنید و بگذارید تا تلخی
آنها گرفته شود . بعد از خشک کردن بادمجانها ، آنها را در مقداری روغن سرخ
کنید و بعد از سرخ شدن ، روی حوله آشپزخانه یا دستمال کاغذی ضخیم بچینید
تا روغن اضافه آنها گرفته شود .
پیاز را خلال خرد کنید و در مقداری
روغن همراه با کمی زردچوبه سرخ کنید . وقتی پیاز طلایی شد ، سیرها را رنده
کنید و به پیاز اضافه کنید ، بعد از چند دقیقه نیمی از نعناع خشک را داخل
تابه بریزید و هم بزنید .
بادمجانها را بکوبید و داخل تابه بریزید و
بعد از مخلوط کردن مواد ، 2 لیوان آب جوش داخل تابه بریزید و درب تابه را
ببنید . حرارت زیر تابه را ملایم کنید و بگذارید مخلوط به مدت 30 دقیقه با
حرارت ملایم و درب بسته مزه دار و مغز پخت شود .
مغز گردو را آسیاب
کنید و بعد از 30 دقیقه که مخلوط مغز پخت شد و اصطلاحا به روغن افتاد همراه
باقیمانده نعناع خشک ، به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید . اگر آب غذا
کشیده شده بود حداکثر 1 لیوان آب جوش داخل ظرف بریزید . درب ظرف را ببنید و
10 دقیقه دیگر زمان دهید تا گردو و مواد خوب مخلوط شوند .
بعد از
10 دقیقه 3 قاشق غذا خوری کشک را همراه زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و
مواد را هم بزنید، درب ظرف را باز بگذارید و حرارت زیر تابه را کمی بالا
ببرید تا آب اضافه کشک کشیده شود .
بعد از اینکه آب کشک کشیده شد ،
زیر تابه را خاموش کنید ، درب تابه را ببنید و 15 دقیقه اجازه دهید تا مواد
روی شعله خاموش و با حرارت داخل تابه ، جابیفتند . ( دقت کنید که حتما
موقع جا افتادن غذا ، شعله زیر تابه را خاموش کنید و درب آن بسته باشد ) و
بعد غذا را در ظرف مناسب بکشید و سرو کنید .
- ۹۴/۱۰/۱۵