کباب ماهی سنگسر
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
مواد لازم کباب ماهی سنگسر برای 4 نفر :
ماهی سنگسر -------------------------------- 5-6 تکه 100 گرمی پاک شده
گوجه فرنگی ----------------------------------- 8- 10 عدد متوسط
سیر -------------------------------------------- 10 حبه
روغن زیتون ------------------------------------ 3 قاشق غذا خوری
جعفری تازه ساطوری شده -------------------- یک استکان
شوید ، ریحان و نعناع خشک ------------------ روی هم 1 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، آویشن -------------------------- روی هم 1 قاشق غذا خوری
آبلیمو ------------------------------------------ نصف استکان
زعفران دم کرده -------------------------------- 2 قاشق غذا خوری
کره --------------------------------------------- 25 گرم
طرز تهیه سس ها :
1- سس اولیه برای مزه دار کردن ماهی :
گوجه
فرنگی و سیر را میکس کنید تا کاملا یک دست شود و به ترتیب روغن زیتون ،
سبزی های خشک، نیمی از آبلیمو ، نیمی از زعفران ، نمک و فلفل و آویشن را به
مخلوط اضافه کنید و دوباره مواد را میکس کنید . بعد جعفری را به سس اضافه
کنید و با چنگال سس را هم بزنید تا مواد مخلوط شوند .
از این مخلوط به اندازه یک استکان بردارید و کنار بگذارید .
در
یک ظرف لبه دار نسبتا گود تکه های ماهی سنگسر را بچینید و سس آماده را روی
آنها بریزید . طوری که تمام سطح ماهی درون سس باشد روی ظرف را یک کیسه
تمیز بکشید و بگذارید دو ساعت در یخچال بماند تا کاملا مزه دار شود .
- سس دوم برای جلوگیری از خشک شدن ماهی هنگام کباب کردن :
در
یک کاسه ، کره را که قبلا به دمای محیط رسیده است به طریقه بن ماری آب
کنید و باقیمانده زعفران را با آن مخلوط کنید و با آبلیمو خوب هم بزنید . (
این مخلوط هنگام کباب کردن ماهی برای جلوگیری از خشک شدن آن استفاده میشود
)
3 - سس سوم هنگام سرو غذا :
همان یک استکان که از سس اول جدا کرده بودید !
روش کباب کردن ماهی :
اگر
خواستید غذا را همراه پلو سرو کنید طی زمان مزه دار شدن ماهی فرصت مناسبی
است تا پلو را آماده کنید . معمولا انواع ماهی با سبزی پلو سرو میشوند .
بعد
از اینکه ماهی ها مزه دار شدند ، آنها را از داخل سس بیرون بیاورید و بدون
اینکه آنها را بشوئید روی آنها را تمیز کنید تا سس روی آنها باعث سوختن و
خام ماندن گوشت ماهی نشود .
اگر ماهی را روی آتش کباب میکنید تکه ها را داخل توری مخصوص کباب کردن ماهی بگذارید و روی آتش کباب کنید .
ولی
بهتر است از انواع کباب پز برقی ( یا گازی ) برای تهیه این نوع کباب
استفاده کنید تا مطمئن شوید ماهی ها ( در واقع کباب ها ) کاملا مغز پخت شده
اند .
برای این روش بهتر است کباب پز را نیم ساعت قبل از
شروع به کباب کردن ماهی ها روشن کنید و بگذارید تا کاملا داغ شود . بعد
ماهی ها را روی آن بچینید .
با استفاده از این روش حدود یک ساعت زمان کافی است تا هر دو روی ماهی کاملا برشته شود .
هنگام
کباب شدن ماهی ، با یک قلموی تمیز ، چند بار روی ماهی ها را با سس شماره 2
پوشش دهید تا ماهی ها هنگام کباب شدن خشک نشوند . {هر وقت احساس کردید که
ماهی هنوز نپخته ولی پوست روی آن در حال زیادی برشته شدن ( سوختن ) است این
کار را انجام دهید }
منتظر نمانید تا یک روی کباب کاملا
برشته شود و بعد ماهی را برگردانید . هر چند دقیقه یک بار ماهی را
برگردانید تا کباب کاملا مغز پخت شود . این به دلیل لطافت گوشت ماهی است و
چربی و رطوبت کمی که دارد . اگر صبر کنید تا یک روی ماهی کاملا برشته شود و
بعد آن را برگردانید رطوبت ماهی کاملا کشیده میشود و ماهی خشک میشود ولی
مغز آن خام میماند .
بعد از کباب شدن ماهی ها پلو را در ظرف مناسب بکشید و کباب ها را روی آن بچینید و همراه سس شماره 3 سرو کنید .
میتوانید این کباب را بدون پلو هم میل کنید .
بهتر
است هنگام طبخ ماهی ( به هر روشی ) پوست ماهی را از آن جدا نکنید . به
دلیل اینکه پوست ماهی نوعی محافظ برای گوشت لطیف آن است و از سوختن زود
هنگام و خام ماندن گوشت آن جلو گیری میکند .
از این روش
میتوانید برای کباب کردن انواع مختلف ماهی نیز استفاده کنید . ماهی هایی که
به طور معمول برای کباب کردن استفاده میشوند شامل ماهی شیر ، اوزون برون و
قزل آلا است . البته روشهای مختلفی برای کباب کردن ماهی وجود دارد . ولی
خوب این روش نیز در کنار سایر روشها میتواند به عنوان تنوع ، در برنامه
غذایی شما جایی داشته باشد .
طعم این کباب یک طعم بسیار
خاص و جدید است که به دلیل استفاده از سیر و انواع سبزی معطر بسیار سلیقه
ای است . در ضمن سبک تهیه این کباب نیز از اختراعات شخص خاله خانم است !
در نتیجه بهتر است قبل از تهیه این خوراک، به این نکته توجه کنید که ممکن است بعضی از افراد خانواده این طعم جدید را نپسندند .
آموزش و طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
- ۹۴/۰۹/۲۷