ماهی گردپیچ ( گیلان )
( سبزی پلو با ماهی )
مواد لازم:
ماهی درشت=یک عدد
سبزی(ترخان-نعناع-گشنیز)=نیم کیلو
گردوی چرخ شده=250 گرم
زرشک=نیم پیمانه
روغن زیتون=نیم پیمانه
آب لیمو=نیم پیمانه
سس قرمز یا سس گوجه فرنگی=1 پیمانه
نمک و فلفل=به مقدار کافی
طرز تهیه:
شکم
ماهی را شکاف کوچکی می دهیم، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با
پیاز داغ کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم، گردو و زرشک را
داخل این مایه می ریزیم و ظرف را از روی آتش برمی داریم و شکم ماهی را با
مایه فوق پر می کنیم، بعد ته سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را به همان
حالتی که در آب شنا می کند در سینی فر قرار می دهیم و با حرارت 400 درجه در
فر قرار می دهیم و بعد از یک ربع بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن
زیتون و آبلیمو و نمک وفلفل را مخلوط می کنیم و به ماهی می زنیم و در حدود
یک ساعت ماهی را طبخ می کنیم؛ وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می
کنیم و از سینی بر می داریم و در دیس قرار می دهیم و اطرا? آنرا با جعفری و
حلقه های لیمو تزئین می کنیم، مقداری از سس را روی ماهی می دهیم و بقیه را
در سس خوری بر روی میز می بریم. ممکن است با یک نخ و سوزن دم ماهی را به
دهانش وصل کنیم که بشکل دایره در بیاید و بعد طبخ کنیم
( سبزی پلو با ماهی
- ۹۵/۰۸/۰۹