مواد لازم
برنج 3 پیمانه
سبزی پلویی 1 استکان
پیاز 1 عدد
سیر 2-3 حبه
گوجه فرنگی 2-3 عدد
میگو پاک کرده 300 گرم
سرکه سفید 2 قاشق غذا خوری
شوید + جعفری خرد شده 2 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده نصف استکان
کدو نگینی خرد شده نصف استکان
فلفل دلمه ای خرد شده نصف استکان
نمک ، فلفل ، آبلیمو به مقدار لازم
طرز تهیه
برنج را از چند ساعت قبل با کمی آب و نمک خیس کنید . در
یک قابلمه مناسب ، آب و نمک جوش بیاورید و بعد آب برنج را خالی کنید و
برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از اینکه مجددا آب جوش آمد ،
سبزی پلو را به برنج اضافه کنید و بعد به صورت کته یا آبکش برنج را دم کنید
.
بعد از پاک کردن میگو * در یک قابلمه تا دو سوم آب + یک قاشق
چایخوری نمک و دو قاشق غذا خوری سرکه بریزید و بگذارید کاملا بجوشد . میگو
ها را داخل آب در حال جوش بیندازید و بعد از اینکه کمی صورتی رنگ شدند آنها
را آب کش کنید و بگذارید سرد شوند .
پیاز را نگینی ریز خرد کنید و در
تابه ای کمی روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود ، سیر را رنده کنید و به
پیاز اضافه کنید و همراه زرد چوبه کمی تفت دهید و بعد میگو ها را اضافه
کنید و خوب دو طرف میگو را تفت دهید .
گوجه را میکس کنید و داخل تابه بریزید کمی حرارت زیر تابه را زیاد کنید تا آب گوجه ها کشیده شود .
بعد
از اینکه کمی سس غلیظ شد ، کدو و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را همراه
شوید و جعفری ساطوری شده به تابه اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید . (
دقت کنید که میگو ها در اثر هم زدن له نشوند ) نیمی از زعفران دم کرده را
به سس بیفزائید و حرارت را بسیار ملایم کنید و درب ظرف را بگذارید تا مواد
کاملا بپزند و مزه دار شوند .
بعد از اینکه مواد کاملا پختند ( آب آنها
کشیده شد و رنگ میگو ها کاملا برگشت ) نمک و فلفل آن را اندازه کنید ، به
مقدار دلخواه آبلیمو داخل آن بریزد و هم بزنید .
برنج را در ظرف مناسب بکشید و لابه لای آن را با سس میگو پر کنید و مقداری از میگو ها را روی پلو بچینید و سرو کنید .
استفاده از سرکه سفید برای جوشاندن میگو ، برای از بین
بردن بوی میگو است . اگر خیلی به بوی میگو حساس نیستید ، جوشاندن میگو در
آب و نمک کفایت میکند . ولی اگر خیلی حساس باشید برای از بین بردن بوی میگو
، از یک شاخه خرد نشده کرفس و یک برگ بو درسته نیز استفاده کنید و بعد از
آب کش کردن میگو ، کرفس و برگ بو را از آن جدا کنید و دور بیندازید . البته
طعم و بوی خود کرفس و برگ بو را نیز باید در نظر داشته باشید !
کلا
جوشاندن میگو در ابتدای طبخ این قسم از خوراک به دلیل بالا بردن مقاوت بافت
میگو و سفت شدن گوشت لطیف آن است . برای درست کردن سایر خوراک با میگو (
تن پورا ، پفکی ، سوخاری و ... ) نیازی به جوشاندن میگو نیست . به دلیل
اینکه میگو بعد از جوشیدن سفت میشود و به شکل حلقه ای در می آید .
بهتر
است اندازه فلفل دلمه ای و کدو بسیار ریز تر از نگینی معمولی باشد . چون در
صورت درشت بودن اندازه آنها ، هنگام میل کردن غذا مزه آنها با مزه میگو
تداخل ایجاد میکند . بهتر است بعد از خرد کردن کدو و فلفل دلمه ای آنها را
ساطوری خرد کنید . دقت کنید که کدو و فلفل دلمه ای هنگام ساطوری کردن آب
نیندازند .
از قارچ سرخ شده نیز در سس میگو برای این پلو میشود استفاده
کرد . در این صورت قارچ را کوچکتر از اندازه میگو خرد کنید و جداگانه با
مقداری کره و آبلیمو تفت دهید و 10 دقیقه قبل از آماده شدن سس میگو، قارچ
ها را به آن اضافه کنید .
برای عطر و طعم بهتر سس میگو ، همراه شوید و
جعفری خرد شده از یک قاشق غذا خوری مخلوط انواع سبزی معطر ( ریحان ، مرزه ،
گشنیز ، نعناع و ... ) نیز میتوانید استفاده کنید . دقت کنید که اندازه
سبزی معطر به حدی نباشد که مزه میگو را کاملا تحت تاثیر قرار دهد .
از این سس میتوانید برای تهیه انواع خوراک ( غیر از میگو پلو ) نیز استفاده کنید .
میتوانید
پلو را بدون سبزی نیز دم کنید ولی استفاده از این مقدار کم سبزی پلو هنگام
دم کردن برنج به دلیل ایجاد سازگاری بین طعم برنج و طعم سس میگو است . در
هر صورت استفاده از سبزی پلو هنگام دم کردن پلو کاملا اختیاری است .
آموزش و طرز تهیه سبزی پلو با تن ماهی قالبی
- ۹۴/۰۹/۱۳