دمی گشنیز و اسفناج
( قورمه سبزی )
مواد لازم دمی گشنیز و اسفناج
برنج دو لیوان
اسفناج و گشنیز پاکشده، شسته و خرد شده نیمکیلو
آب مرغ دو لیوان
آب و نمک به میزان لازم
کره 50 گرم
پیاز متوسط یک عدد
اسکلت، بال و گردن مرغ نیمکیلو (برای تهیه آب مرغ)
( قورمه سبزی )
طرز تهیه دمی گشنیز و اسفناج
ابتدا
اسکلت، بال و گردن مرغ را با پیاز خرد شده و کمی نمک و سه لیوان آب روی
حرارت بگذارید تا خوب پخته شود و آب به دست آمده از آن را صاف کرده و کنار
بگذارید.
برنج را با کره و آب مرغ به دست آمده و سبزیهای خرد شده
روی حرارت بگذارید تا آب مرغ جذب برنج شود و برنج و سبزیها با آب مرغ نرم و
پخته شود. در این غذا لازم نیست برنج کشیده و قد بلند شود بلکه باید به
صورت کته یا دمی در آید. این غذا بسیار مقوی است و برای بیماری آبلهمرغان و
زونا به ویژه در اوایل بیماری بسیار مفید است.
در غذاهای مخصوص
بیماران آبلهمرغان و زونا از ادویه، فلفل و موادغذایی با طبع گرم و محرک
از جمله؛ گردو، خرما و زنجبیل و غیره استفاده نکنید به ویژه در اوایل دوران
بیماری. لذا بهتر است از موادغذایی با طبع سر مانند؛ اسفناج، گشنیز، برنج،
ماست، لیموشیرین و هندوانه به کار برید.
طرز تهیه قرمه سبزی, آموزش قرمه سبزی
- ۹۴/۱۲/۱۳