خورش قیمه کدو
مواد لازم
▪ گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم (قطعات ۲ سانتی)
▪ پیاز بزرگ: ۱ عدد
▪ لپه: ۱ استکان (از قبل خیس شده)
▪ کدو سبز: ۱ کیلو
▪ رب: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
▪ نمک، گرد لیمو و فلفل سیاه: به میزان لازم
▪ زرد چوبه: به میزان کافی
▪ زعفران و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه خورش قیمه کدو
پیاز
را رنگینی خرد کرده و سرخ می کنیم. سپس گوشت را اضافه کرده و به همراه
پیاز تفت می دهیم. لپه را که از قبل خیس کردیم به همراه گوشت کمی تفت می
دهیم تا بوی خامی لپه از بین برود.
در این مرحله زردچوبه و رب را اضافه
می کنیم. لازم است که رب را تفت دهیم چون باعث لعاب دار شدن خورش می شود. ۳
تا ۴ لیوان آب روی آن ریخته و به محض این که جوش آمد حرارت را کم کرده و
اجازه می دهیم با حرارت ملایم خوب بپزد.
کدو را از قبل شسته و از وسط دو
نیم کرده یا حلقه حلقه برش می دهیم و داخل روغن کمی سرخ می کنیم. ۲۰ دقیقه
قبل از این که ظرف را از روی حرارت بر داریم کدوهای سرخ شده را روی خورش
چیده و زعفران آب کرده، گرد لیمو یا آب لیمو، فلفل سیاه و نمک را اضافه می
کنیم و می گذاریم تا خورش آماده شود.
▪ نکته:
برای شفاف شدن خورش و
سلامت گوشت بهتر است گوشت خرد شده را در ظرفی ریخته و روی آن آب سرد بریزیم
و روی حرارت قرار دهیم. به محض این که جوش آمد، کف و خونابۀ گوشت را بیرون
ریخته و روی آن آب گرفته و سپس با پیاز سرخ کنیم.
طرز تهیه و آماده سازی خورش قیمه مرغ
- ۹۴/۰۹/۱۰