تهچین مرغ
مواد لازم
برنج: یک کیلوگرم
مرغ: متوسط یک عدد
ماست: 750 گرم (معادل یک لیوان)
روغن: 350 گرم
زرده تخممرغ: چهار عدد
زعفران ساییده: دو قاشق چایخوری
نمک و ادویه به مقدار مورد نیاز
طرز تهیه
گوشت مرغ را با مقداری آب و نمک و ادویه بپزید. هنگامی که مرغ پخت و
حدود یک استکان آب آن باقی ماند، آب مرغ را جدا کنید و پس از درآوردن
استخوانهای آن، مرغ را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. زعفران را در مقدار
کمی آب گرم حل کنید و آن را با دو زرده تخممرغ، تمام ماست و مقدار کمی
نمک و فلفل مخلوط کنید و مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در
مخلوط ماست داخل یخچال بگذارید. برنجی را که از قبل خیس کردهاید
بجوشانید و آبکش کنید. دو عدد زرده تخممرغ، 150 گرم روغن (ذوب شده) و نصف
مخلوط ماستی را که مرغ را در آن خوابانده بودید با دو تا سه کفگیر برنج
مخلوط کنید و در ته دیگ یا قابلمه بریزید و با ته قاشق آن را صاف کنید.
مقداری مرغ به صورت یک لایه نازک روی ته دیگ بچینید و نیمی از پلو را روی
آن بریزید. بقیه مرغ را روی برنج بچینید و بقیه برنج را نیز روی مرغ
بریزید و سطح مرغ را با برنج بپوشانید.
آب مرغ را با یک قاشق چایخوری
زعفران مخلوط کنید و روی برنج بریزید. سطح برنج را با کفگیر کمی فشار دهید
تا برنج کمی فشرده شود. باقیمانده مخلوط ماست را روی برنج بریزید و سه تا
چهار قاشق غذاخوری روغن را ذوب کنید و روی برنج بریزید و آن را دم کنید.
بعد از یک ساعت و نیم تهچین آماده است. پس از دم کشیدن، به سرعت قابلمه
را در دیس وارونه کنید تا تهچین به شکل قالبی خارج شود. اگر تهچین به
شکل قالبی در نیامد، میتوانید ابتدا آن را با چاقو به چهار قسمت تقسیم
کنید و سپس در دیس بگذارید.
آموزش و طرز تهیه ته دیگ زعفرانی مرغ
- ۹۴/۰۹/۲۲