آش میوه
مواد لازم
▪ گوشت چرخکرده، ۵۰۰ گرم
▪ لوبیا قرمز، ۲۰۰ گرم [خواص لوبیا]
▪ نخود، ۲۰۰ گرم
▪ سبزی آش پاکشده، یک کیلوگرم
▪ پیاز متوسط، ۴ عدد [خواص پیاز]
▪ آلوی خورشی، ۲۰۰ گرم
▪ گوجه برقانی، ۲۰۰ گرم
▪ آلبالو خشکه، ۲۰۰ گرم
▪ برگه زردآلو، ۲۰۰ گرم
▪ قیسی، ۲۰۰ گرم
▪ برنج، ۱۰۰ گرم
▪ گندم پوستگرفته، ۲۰۰ گرم
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
▪ پودر نعناخشک، ۲ قاشق سوپخوری سرخالی [خواص نعنا]
طرز تهیه
۱) از شب قبل، نخود و لوبیا و همچنین برنج را در ظرفهای جداگانه خیس کنید.
▪ نکته: خیسکردن حبوبات برای کاهش تاثیر نفاخبودن آنهاست.
۲)
۲ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در قابلمه موردنظر برای آش،
مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را در روغن به اندازهای سرخ کنید که کمی
طلاییرنگ شود، سپس گوشت چرخکرده را همراه مقداری نمک و فلفل به پیازداغ
اضافه کرده و آنرا در روغن سرخ کنید.
۳ ) آب لوبیا و نخود را خالی کرده و حبوبات را داخل قابلمه بریزید. مقدار ۳ لیوان آب به آن بیفزایید و بگذارید تا نخود و لوبیا بپزد.
در
این فاصله، گندم را در کاسهای حاوی آب خیس کرده و یکی دوبار آب آن را عوض
کنید. بعد از اینکه حبوبات پخته شد، گندم را اضافه کنید.
۴ ) زمان
اضافهکردن برنج و سبزی هنگامی است که گندم نیمپز شده باشد. پس از ریختن
سبزی و برنج، در ظرف را بگذارید و مدتی حرارتدادن را ادامه دهید تا سبزی
هم کاملا بپزد.
ی نکته: اگر در طول پخت سبزی، آب آش کم شد، به آن آب جوشیده اضافه کنید.
۵ ) در این فاصله، میوههای خشک را داخل کاسهای بریزید و پس از اضافهکردن مقداری آب سرد به آن، بگذارید حدود نیمساعت خیس بخورد.
بعد از این مدت، میوهها را داخل آش بریزید و حرارت اجاقگاز را کم کرده و مدتی صبر کنید تا همه مواد خوب پخته شود و آش جابیفتد.
▪ نکته: اگر شما یا دیگر اعضای خانوادهتان طبعی شیرینپسند دارید، میتوانید یک یا دو قاشق شکر نیز به آش بیفزایید.
● برای تزئین روی آش:
در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید سپس نعنا را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
از
طرف دیگر ۲ عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کرده و در مقداری
روغن سرخ کنید. بعد از آنکه آش را داخل کاسه ریختید، روی آن را با نعناداغ
و پیازداغ تزئین کنید.
▪ نکته: شما حتی میتوانید مقداری از میوههای
خشک و حتی نخود و لوبیای پخته را به صورت جداگانه نگه داشته و برای تزئین
روی آش از آنها هم استفاده کنید.
آموزش تهیه آش رشته
- ۹۴/۰۹/۲۶