مربا و مارمالاد بهتری بپزیم
● مارمالاد:
با
میوه های بسیاری می توان مربا درست کرد حتی با پوست برخی میوه ها نظیر
پسته تر، اما میوه هایی که می توان با آن ها مارمالاد تدارک دید، عبارتند
از: زردآلو، توت فرنگی، به، سیب، هلو، آلبالو، کیوی، آلوزرد یا قطره طلایی.
▪
در مورد میوه هایی که هسته دارند، ابتدا هسته آن ها را خارج و سپس چرخ
کنید. برای یک کیلو میوه شیرین، نیم کیلو شکر و برای یک کیلو میوه ترش، ۷۵۰
گرم شکر اضافه کنید و بگذارید تا با شعله ملایم بپزد. چنانچه بخواهید
مارمالاد شما حالت ژلاتینه داشته باشد، می توانید برای یک کیلو میوه، یک
قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را به نصف فنجان آب جوش بیفزایید و آن را به
میوه مورد نظرتان افزوده و بعد از سه تا چهار بار جوش زدن، آن را از روی
حرات بردارید.
▪ برای تهیه مارمالاد سیب و به، پوست آن ها را کنده، چرخ کنید و آن را با دو لیوان آب بپزید، سپس شکر را بیفزایید.
▪ میوه های کاملاً رسیده برای تهیه مارمالاد مناسب ترند.
● مربا:
▪ میوه هایی که برای مربا در نظر می گیرید، ترجیحاً سالم و بدون لک بوده و زیاد رسیده نباشند.
▪
در صورتی که شکر تمیز نبوده و رنگ آن زرد است، می توانید برای هر یک کیلو
شکر، یک عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنید و آن را به شربت در
حال جوش بیفزایید و از صافی ظریف رد کنید تا رنگ آن سفید و شفاف شود.
▪
برای این که مربای مورد نظرتان نرم و لطیف شود، حتماً میوه ها را قبل از
افزودن به شکر بپزید، زیرا شکر سبب سفت شدن پوست میوه می شود.
▪ شربت
مربا را آن قدر بجوشانید تا قوام بیاید، یعنی اگر مقداری از مربا را در
نعلبکی بریزید و با یک قاشق وسط آن خطی بکشید، دو قسمت کاملاً جدا به وجود
بیاید.
▪ همواره برای یک کیلو میوه ترش، یک کیلو شکر و برای یک کیلو میوه شیرین، ۷۵۰ گرم شکر در نظر بگیرید.
▪ هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید، صبر کنید تا خنک شود.
▪ برای پیشگیری از شکرک زدن مربای میوه های شیرین از آبلیمو استفاده کنید.
علت
شکرک زدن مربا، جوشیدن بیش از حد آن است. در این شرایط بهتر است یک تا دو
فنجان آب جوش به آن اضافه کرده، بگذارید سه تا چهار جوش بزند سپس کمی
آبلیمو به آن بیفزایید تا شکرک مربا برطرف شود.
▪ همیشه آبلیمو را یک ربع قبل از برداشتن ظرف مربا از روی حرارت به آن اضافه کنید.
▪
موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن تغییر نکند، به جز
مربای به که باید حتماً در ظرف را ببندید تا رنگ آن سرخ ارغوانی شود.
- ۹۴/۰۹/۰۴