کشک بادمجان
مواد لازم کشک بادمجان
برای 3 نفر
بادمجان 4 عدد متوسط
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 2 حبه متوسط
زعفران دم کرده نصف استکان
مغز گردو 100 گرم
نعناع خشک 2 قاشق غذا خوری
کشک به مقدار لازم
طرز تهیه کشک بادمجان
بادمجانها را پوست بگیرید ، برش عمودی
بزنید ، بشوئید و نمک بزنید و بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود . بعد از خشک
کردن بادمجانها ، آنها را در مقداری روغن سرخ کنید و بعد از سرخ شدن ، روی
حوله آشپزخانه یا دستمال کاغذی ضخیم بچینید تا روغن اضافه آنها گرفته شود .
پیاز
را خلال خرد کنید و در مقداری روغن همراه با کمی زردچوبه سرخ کنید . وقتی
پیاز طلایی شد ، سیرها را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید ، بعد از چند
دقیقه نیمی از نعناع خشک را داخل تابه بریزید و هم بزنید .
بادمجانها
را بکوبید و داخل تابه بریزید و بعد از مخلوط کردن مواد ، 2 لیوان آب جوش
داخل تابه بریزید و درب تابه را ببنید . حرارت زیر تابه را ملایم کنید و
بگذارید مخلوط به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم و درب بسته مزه دار و مغز
پخت شود .
مغز گردو را آسیاب کنید و بعد از 30 دقیقه که مخلوط مغز
پخت شد و اصطلاحا به روغن افتاد همراه باقیمانده نعناع خشک ، به تابه اضافه
کنید و خوب هم بزنید . اگر آب غذا کشیده شده بود حداکثر 1 لیوان آب جوش
داخل ظرف بریزید . درب ظرف را ببنید و 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا گردو و
مواد خوب مخلوط شوند .
بعد از 10 دقیقه 3 قاشق غذا خوری کشک را
همراه زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید، درب ظرف را
باز بگذارید و حرارت زیر تابه را کمی بالا ببرید تا آب اضافه کشک کشیده شود
.
بعد از اینکه آب کشک کشیده شد ، زیر تابه را خاموش کنید ، درب
تابه را ببنید و 15 دقیقه اجازه دهید تا مواد روی شعله خاموش و با حرارت
داخل تابه ، جابیفتند . ( دقت کنید که حتما موقع جا افتادن غذا ، شعله زیر
تابه را خاموش کنید و درب آن بسته باشد ) و بعد غذا را در ظرف مناسب بکشید و
سرو کنید .
نکته :
موقع سرخ کردن بادمجانها برای اینکه نیاز به روغن کمتری
داشته باشید ، درب تابه را ببندید تا بادمجانها هنگام سرخ شدن ، با بخار
داخل تابه کاملا بپزند و نرم شوند .
کوبیدن بادمجانها صرفا برای یکدست شدن ظاهر غذاست و انسجام بیشتر بافت کشک و بادمجان .
بعد از اضافه کردن سیر دقت کنید تا زمان زیادی سیر را تفت ندهید . چون ممکن است در اثر حرارت سیرها سفت شوند .
بهتر است نعناع خشک را در چند مرحله به غذا بیفزائید تا عطر و طعم و رنگ خود را از دست ندهد .
اگر از کمی ترخان خشک شده نیز داخل خوراک استفاده کنید ، در عطر و طعم غذا بسیار موثر خواهد بود .
اگر آب گوشت در دسترس دارید به جای آب جوش ، از آب گوشت استفاده کنید . در این صورت مزه خوراک بسیار لذیذ تر خواهد شد .
- ۹۵/۰۳/۱۰